ني ني كده
راهنماي بارداري و بچه داري


بد نيست بدانيم كه واقعا قنداق چيست و چرا نوزادان را قنداق ميكنند ؟ يكي از رسوم قديمي ايراني ها، قنداق كردن نوزاد است و معمول ترين روش آن، به گونه اي است كه پاها و دست هاي نوزاد بسيار محكم بسته ميشود. تحقيقات زيادي انجام شده است كه نشان مي دهد قنداق كردن، گريه نوزاد را كم ميكند و نوزاد خواب بهتري را تجربه مي كند. به همين دليل در بسياري از كتاب هاي نگهداري نوزاد و يا از زبان پزشكان كودك بيان شده كه قنداق كردن خوب است.

مزاياي قنداق كردن:

برخي پزشكان معتقدند كه قنداق كردن، به دليل محدود كردن حركات دست و پا، از تنش ها و لرزش هاي نوزاد كه منجر به پريدنش از خواب ميشود، جلوگيري ميكند و كودك خواب بهتري خواهد داشت.
نكته جالب دوم: تحقيقات اخير نشان ميدهد كه قنداق كردن نوزاد، احتمال سندروم مرگ ناگهاني نوزاد را در نوزاداني كه به پشت ميخوابند كاهش مي دهد. (توجه كنيد كه در صورت قنداق، نوزاد حتما بايد به پشت بخوابد. افتادن نوزاد با قنداق به روش شكمش، مي تواند منجر به بيماري هاي تنفسي در نوزاد شود)
معايب قنداق كردن :

تحقيقات نشان داده است كه قنداق كردن نوزاد در رشد غيرنرمال استخوان كپل (ديسپلازي كپل) دخيل است. بخصوص در مواردي كه پاهاي نوزاد بسيار محكم بسته شده اند و امكان هيچ گونه خم شدن يا تكان خوردن ندارند. اين عمل در طولاني مدت مي تواند به ورم مفاصل پا و لگن تبديل شود.

شما نبايد تمام شبانه روز، نوزاد را قنداق كنيد. كودكان بايد بتوانند روزانه مدت زماني را آزاد باشند و دست و پاي خود را تكان دهند. از سه ماهگي به بعد هم كه اكثر كودكان سعي ميكنند اشياء اطراف خود را با دست بگيرند و ديگر در قنداق بند نخواهند شد.

نكات مهم در قنداق كردن :

اگر اصول قنداق را رعايت كنيد، مي تواند گفت اين كار ايرادي ندارد . به شرطي كه پاها را محكم نبنديد تا نوزاد شما بتواند كمي پاهايش را حركت دهد. همچنين مراقب باشيد كه نوزادتان حتما و حتما به پشت خوابيده باشد. براي يادگيري چيزهاي بيشتر، در فيسبوك ني ني كده عضو شويد و يا در اينستگرام با اكانت ninikadeh ما را فالو كنيد.

موضوع : نوزاد تا يكسال
#خواب نوزاد #قنداق كردن #نگهداري از نوزاد
موسيقي ملايم كمك ميكند كه كودك شما بهتر در حالت آرامش مغز قرار بگيرد و خواب راحت تري را تجربه كند . همچنين براي ريلكس كردن كودك، مثلا در هنگام ماساژ كودك، مي توانيد براي او موسيقي آرام پخش كنيد.

دانلود آهنگ ملايم براي خواب كودك / ريلكسيشن
حالا كه كودك شما به 9 ماهگي رسيده است، عادت هاي خواب او نيز متحول مي شود. در 9 ماهگي نوزادان عموما حدود 14 ساعت در روز ميخوابند كه شامل چرت زدنهاي متعدد در طول روز براي يكي دو ساعت است.

 ميزان و اصول خواب كودك 9 ماهه تا يكساله
با رسيدن به 6 ماهگي، اكثر نوزادان كلا در روز 14 ساعت ميخوابند (بين زمان شب و خواب نيمروزي) و قادرند همزمان براي بازه هاي طولاني بخوابند. در روزهاي 6 تا 9 ماهگي، اكثر نوزادان خواب زمان روز را به چرت زدنهاي متعدد تبديل ميكنند

اصول و ميزان خواب كودك شش تا نه ماهه
13 درصد از مرگ و مير كودكان در خواب، روي كاناپه اتفاق افتاده است و درصد زيادي از آن، هنگامي بوده است كه شخص ديگري نيز همراه كودك روي كاناپه خوابيده بوده است.

 خطرناك ترين مكان براي خواباندن نوزاد : روي مبل
اگر نوزاد شما بيتاب است و كم ميخوابد، مي توانيد از اين برنامه ي اندوريدي استفاده كنيد. اين برنامه شامل صداهايي است كه به كودك شما آرامشي مانند دوران رشد در رحم ميدهد و كودك به ارامي به خواب ميرو


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۹ آبان ۱۳۹۸ ] [ ۰۱:۰۶:۵۶ ] [ نگين حبيب زاده ] [ نظرات (0) ]


وقتي بيش از يك كودك در انتظار به دنيا آمدن باشد، اوضاع كمي فرق ميكند. بارداري چندقلويي، مشكلات بيشتري بهمراه دارد و شما بعنوان مادر، دلمشغولي هاي بيشتري دارد. از تغذيه بارداري در حالت چندقلويي تا سوالاتي كه شايد به نظرتان برسد و جوابشان را ندانيد. مانند :

آيا براي زايمان بيش از يك فرزند بايستي سزارين كنم؟
با اين فرض كه من قادر به زايمان طبيعي هستم، زايمانم چقدر سخت خواهد بود؟
سزارين چگونه است؟
بهبود حال من به چه صورتي خواهد بود؟
در اين مقاله، پاسخ اين سوالات را براي شما روشن خواهيم كرد تا زايمان راحت تري داشته باشيد.

ايا براي زايمان بيش از يك فرزند بايستي سزارين كنم؟
اينكه شما قادر به زايمان طبيعي هستيد يا نه بيشتر به شرايط كنوني – نحوه قرار گرفتن نوزادان در رحم – بستگي دارد.

توصيه­‌ي اكثر پزشكان براي زايمان، زايمان طبيعي است اگر:

سر هر دو نوزاد به سمت پايين باشد (در 40 درصد از حاملگي ها، نوزادان دوقلو به اين صورت هستند)
شما و فرزندتان هيچ كدام مشكلي نداشته باشيد كه نيازمند بكار گيري سزارين باشد.
از سوي ديگر، اگر سر قل اول شما ( كه پايين تر از نوزاد ديگر قرار گرفته و پيش از او متولد خواهد شد) به سمت پايين نباشد، يا هر دو نوزاد از يك كيسه آمينوتيك مشترك برخوردار باشند و يا اينكه بيش از 2 نوزاد در رحم شما باشد، مي توانيد از همان ابتدا سزارين را براي زايمان خود برگزينيد.

در حالتي كه سر قل اول به سمت پايين باشد، راه حل هاي كمي براي انتخاب وجود دارد اما براي ساير حالات اين چنين نيست. استدلال برخي كارشناسان اينست كه زايمان طبيعي يك انتخاب معقول در به دنيا اوردن نوزادان است اما عده اي هم هستند كه سزارين از پيش برنامه ريزي شده را بهترين راه فارغ شدن ميدانند.

و در نهايت، بايد بدانيد كه حتي اگر قل اول را با زايمان طبيعي به موفقيت توانستيد به دنيا بياوريد، باز در 10 درصد موارد ممكن است براي دومين نوزاد نياز به عمل سزارين داشته باشيد و البته در صورتي كه تنها سر قل اول به سمت پايين باشد احتمال نياز به عمل سزارين بيشتر هم ميشود. در واقع، بر اساس مطالعات انجام گرفته از هر 4 نفر يك مورد از حاملگي هايي كه تنها سر قل اول به سمت پايين بوده براي تولد دومين قل، سزارين انجام شده است.

اگر قادر به زايمان طبيعي باشم، زايمانم چقدر سخت خواهد بود؟
در حين زايمان و يا تولد نوزاد احتمال بروز عوارض براي شما بيشتر از فردي است كه تنها يك نوزاد به دنيا مي آورد. بنابراين بهتر است زايمان در بيمارستان صورت گيرد.

قبل از هر چيزي هم براي زايمان طبيعي و هم براي سزارين دوقلوها لازم است يك متخصص زنان ماهر براي خود برگزينيد و اين پزشك بايد با بيمارستاني در ارتباط باشد كه هم تعداد پرسنل پزشكي كافي داشته و هم در اسرع زمان به هنگام شروع درد زايمان شما قابل دسترس باشد. اين بيماستان نيز بايد مجهز به شيرخوارگاهي جهت نگهداري نوزادان نارس باشد، زيرا معمولا دوقلوها كمي زودتر از موعد به دنيا مي­ايند.

زماني كه پس از درد زايمان به بيمارستان رسيديد ابتدا براي تايين وضعيت نوزادان شما يك سونوگرافي انجام خواهد گرفت. همچنين براي زمان آغاز درد زايمان شما، تغذيه ي داخل وريدي و نيز نظارت الكترونيكي مداوم جنين براي هر يك از نوزادها انجام ميشود. سزارين اورژانسي يكي از مادرها را تماشا كنيد و ببينيد عمل چگونه انجام ميشود.

اپيدورال در زايمان طبيعي :
براي تسكين درد زايمان بهترين انتخاب اپيدورال است. اين دارو ميتواند براي زماني كه پس از تولد قل اول پزشك براي بيرون اوردن قل دوم وارد رحم شما ميشود و يا زماني كه نياز به سزارين اورژانسي داريد تسكين دهنده­ ي درد شما باشد.

زماني كه موعد تولد نوزادان فرامي­رسد، زايمان شما در اتاقي با دو برابر فضاي اتاقهاي زايمان طبيعي انجام خواهد شد. در آمريكا پرسنل پزشكي عمل زايمان دوقلوها معمولا شامل يك متخصص زايمان و يك ماما ، يك متخصص بيهوشي ( در صورتي كه نياز به سزارين داشته باشيد)، حداقل دو پرستار و دو متخصص اطفال (براي هر نوزاد يك متخصص) مي­شود.

به دنيا آوردن دومين قل
پس از به دنيا اوردن نوزاد اول، پزشك شما از طرق بطني و واژينالي و در صورت امكان توسط سونوگرافي، موقعيت و اندازه نوزاد دوم را بررسي خواهد كرد. اقدامات بعدي بستگي به موقعيت قل دوم دارد. بدين صورت كه اگر سر نوزاد در نزديكي دهانه رحم بوده و به اندازه كافي در پايين كانال تولد قرار گرفته باشد، پزشك كيسه آمينوتيك شما را قطع كرده و به نظارت ضربان قلب ادامه خواهد داد.

انقباضات معمولا مدت كوتاهي پس از تولد قل اول اغاز مي­شود ( اگر اين اتفاق نيافتاد، احتمالا به شما Pitocin تزريق شده است)، و شما قادر خواهيد بود قل دوم را نيز همانند قل اول به دنيا اوريد، البته احتمال اين هم هست كه تولد قل دوم كار و انرژي بسيار كمتري از شما بگيرد.

احتمالا قل دوم نيز چند دقيقه ­اي پس از قل اول به دنيا بيايد – البته ممكن است اين فاصله به نيم ساعت يا بيشتر هم برسد. اگر قلب نوزاد شروع به تپش نكرد يا تپش قلب او غير عادي بود و يا عوارض ديگري در اين حين اتفاق بيفتد، فورا از طريق سزارين بيرون كشيده خواهد شد.

اگر سر قل دوم به سمت پايين نبود بلكه باسن او تا لگن شما پايين امده باشد، اين حالت بريچ ناميده مي­شود. در اين شرياط پزشك شما ميتواند همچنان نوزاد را از طريق واژينال و به طور طبيعي بيرون بكشد و يا اينكه عمل سزارين را انجام دهد.

اگر سر هيچ يك از قلها به طرف دهانه رحم شما نباشد (كه حتي ميتواند قبل از رسيدن قل اول، سر قل دوم به سمت پايين قرار بگيرد)، ممكن است دكتر عمل چرخش داخلي انجام دهد. اين شامل رسيدن به داخل رحم، گرفتن پاي كودك، و خروج نوزاد از طريق پا انجام گيرد. در برخي موارد، براي تولد قل دوم عمل سزارين ضروري خواهد بود.

عمل سزارين چگونه است؟
اگر شما براي تولد چندقلوهايتان عمل سزارين داريد، اين با سزارين هاي ديگر چند تفاوت كوچك دارد. اول اينكه، پرسنل پزشكي بيشتري در اتاق خواهند بود. به طور معمول، در اتاق جراحي دو متخصص زايمان، يك متخصص بيهوشي و دو پرستار براي مواظبت از شما در طول عمل جراحي خواهند بود، اما يك پزشك متخصص اطفال و يك پرستار براي هر نوزاد نيز حضور خواهند داشت. (در آمريكا اگر سه قلو حامله باشيد، 11 متخصص پزشكي در اتاق زايمان حضور خواهند داشت.)

همچنين يك گرم كننده براي هر نوزاد و تجهيزات احيا در اتاق جراحي وجود خواهد داشت. و، بسته به اندازه و موقعيت نوزادان، ممكن است تا پايان جراحي نياز به يك برش تا حدودي بزرگتر از حد معمول داشته باشيد.

 

بهبود حال من به چه صورتي خواهد بود؟
اين بستگي به زايمان طبيعي يا سزارين شما خواهد داشت و اينكه آيا عوارض بعد از زايمان مانند خونريزي داشته ايد يا نه. اگر همه چيز خوب پيش برود، شما مي توانيد انتظار داشته باشيد كه دو روز پس از زايمان طبيعي و چهار روز پس از سزارين از بيمارستان مرخص شويد.

همه مادران جديد مي توانند كمك زيادي براي مراقبت از يك نوزاد جديد در دوره نقاهت بعد از تولد از اطرافيان بگيرند، اما شما به خاطر چندقلوهايتان نيز بيشتر خسته خواهيد شد. ترتيبي دهيد كه بيشترين ميزان ياري را در خانه از ديگران بگيريد.

بعضي از نوزادان نمي توانند به اين زودي به خانه بروند. چون در چندقلوها احتمال داشتن مشكلات بيشتر است، به خصوصي آنهايي كه زودتر متولد شده اند و كوچكتر هستند، و غيرعادي نيست كه به واحد مراقبت نوزادان (NICU) برده شوند. اين حدوداً براي يك چهارم از تمام دوقلوها، سه چهارم از سه قلوها، و تقريبا همه چندقلوهاي بيش از سه تا ضروري است.

اگر شما ميخواهيد خودتان به نوزادانتان شير دهيد، حتما زودتر شروع كنيد و تا زماني كه در بيمارستان هستيد از كاركنان آنجا راهنمايي بگيريد. با يك مشاور شيردهي در ارتباط باشيد، تا بعد از برگشت به خانه نيز از او كمك بگيريد.

اگر نوزادان شما در واحد NICU بوده و هنوز آماده خوردن شيرتان با دهان نيستند، بايد شير سينه تان را بدوشيد. بايد در بيمارستان يك دستگاه شيردوشي الكتريكي موجود باشد كه مي توانيد تا زماني كه آنجا هستيد از آن استفاده كنيد و زماني كه به خانه برگشتيد يكي از آنها را كرايه كنيد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۴ آبان ۱۳۹۸ ] [ ۰۴:۵۴:۰۲ ] [ نگين حبيب زاده ] [ نظرات (0) ]



برخي از والدين فكر ميكنند اگر زودتر گوش هاي كودك را سوراخ كنند بهتر است! چرا كه فكر ميكنند نوزاد كمتر درد مي كشد. اما اين باور اشتباه است و از ديد روانشناسي، سوراخ كردن گوش كودك، عملي كاملا اشتباه است. نوزاد هيچ تصوري از گوشواره ندارد و تصور مي كند دردي كه مي كشد به دليل تنبيه يا آزار اوست.

بهترين زمان سوراخ كردن گوش كودك
با توجه به اينكه كودك شما هيچ دركي از گوشواره ندارد، بهتر است تا زماني كه كودك، علت اين درد كشيدن و سوراخ كردن گوش را متوجه بشود و خودش از شما بخواهد كه گوش هايش را سوراخ كنيد، اين كار را به تعويق بياندازيد.

ني ني كده : سوراخ كردن گوش زير شش ماه، شديدا منع شده است.

درباره ي نوزادان نيز بايد بدانيد كه سوراخ كردن گوش نوزادان حداقل تا 6 ماهگي بسيار خطرناك است. چرا كه سيستم ايمني بدن نوزاد هنوز ضعيف است و احتمال اينكه نتواند با عفونت احتمالي سوراخ كردن گوش مبارزه كند وجود دارد.

عوارض سوراخ كردن گوش كودك
عفونت يكي از ساده ترين مواردي است كه از طريق سوراخ كردن گوش (و ساير نقاط بدن) ايجاد مي شود. هر سوراخي كه در پوست ايجاد مي شود مي تواند آلودگي را از طريق پوست به داخل بدن منتقل كند.
سوراخ‌كردن گوش در خانه با نخ و سوزن و به وسيله مادربزرگ‌ و يا يكي از اطرافيان كودك كاملا غيربهداشتي است و خطرات جبران ناپذيري مي تواند داشته باشد.

توصيه هاي پزشكي
كودكتان را براي سوراخ‌كردن گوش، نزد پرستار يا تكنسين ماهر در اين كار ببريد. گوش پيش و پس از سوراخ‌كردن بايد با الكل يا محلول‌هاي مشابه ضدعفوني شود.
پس از سوراخ كردن گوش، احتمال بروز حساسيت به جنس گوشواره در كودكان وجود دارد. پس ابتدا از گوشواره‌ هاي طلاي ساده استفاده كنيد تا از احتمال بروز حساسيت كاسته شود.
با سوراخ كردن گوش، زخم كوچكي در ناحيه به وجود مي‌آيد كه استفاده از پماد‌هايي مثل تتراسايكلين در ۲۴ تا ۴۸ ساعت اوليه به مدت حداقل ۳ بار در روز مي‌تواند كمك‌كننده باشد.
بعد از سوراخ كردن گوش بهتر است در ۲۴ ساعت اوليه، آب به موضع نرسد.
قسمت‌هاي غضروفي گوش نبايد سوراخ شوند چون گاهي اوقات به عفونت‌هاي غضروفي منجر مي‌شوند كه در موارد پيشرفته كار به جراحي و تخليه چرك مي‌انجامد.
ني ني كده پيشنهاد ميكند كه تا وقتي خود كودك به سن 4-5 سالگي نرسيده و تا خودش درخواستي به شما نداده، از سوراخ كردن گوش كودك خودداري كنيد. كودك شما پيش از آنكه نياز به زيورآلات داشته باشد، نيازمند محبت، سلامتي و يادگيري است. براي پيگيري مطالب ما، در كانال تلگرام @ninikadeh عضو شويد.


خيلي از باورهاي والدين درباره دندان هاي شيري كودكان اشتباه است. مثلا فكر ميكنند كه دندان هاي شيري ارزش چنداني نداره و يا مسواك زدن نياز نداره! در حاليكه كودك بايد از رويش اولين دندان هاش شروع به مسواك زدن كنه.

چيزايي كه مامان‌ها از دندان‌پزشكي كودكان بايد بدانند
اول آبان، روز جهاني آگاهي رساني درباره لكنت زبان است. اگر با فردي كه لكنت زبان دارد برخورد كرديد، صبور باشيد. اجازه دهيد حرفش را كامل بزند و جملاتش را حدس نزنيد و كامل نكنيد…

 لكنت زبان در كودكان و هفت توصيه به مادران
وقت آن است كه به شكرانهء سلامت و خوشبختي، به كودكاني كه از يك معلوليت جسمي يا ذهني رنج مي برند، كمك كنيد تا آنان نيز زندگي بهتري را تجربه كنند.

نوزاد يكماهه حركات و ادراكاتي دارد كه شما بعنوان مادر يا پدر مي توانيد با ديدن آنها، متوجه شويد كه فرزند شما نرمال است. اين حركات را در دسته بندي هاي مختلف بررسي مي كنيم: وضع بدن و حركات كلي نوزاد يكماهه اگر به پشت خوابانده شود سرش را يك طرف نگه مي‌دارد. بازوها و […]

بي ثباتي زيادي در رفتار نوزادان وجود دارد كه ممكن است مادران را نگران كند . اين رفتار تنها وابسته به بلوغ و شرايط فيزيكي نوزاد نيست بلكه به وضع هوشياري يا خواب، آلودگي، گرسنگي يا سيري آن ها هم مرتبط مي‌شود. در اين مقاله شما را با انواع رفتارهاي نوزاد آشنا مي كنيم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲ آبان ۱۳۹۸ ] [ ۱۱:۴۸:۳۷ ] [ نگين حبيب زاده ] [ نظرات (0) ]


آيا زياد شير مي خورد؟ كم مي خورد؟ چه مقدار كافي است؟ پاسخ اين ها به ميزان وزن و چگونگي رشد كودك شما بستگي دارد. ” چه مقدار شير خشك بايد به كودك داد؟ چه زماني بايد شروع كرد؟”

عموما بچه ها وقتي گرسنه مي شوند، شير مي خورند و وقتي سير مي شوند آن را رها مي كنند. اما كودكان شير خشك خوار در مقايسه با كودكاني كه شير مادر مي خورند، وزن بيشتري دارند. نيازهاي تغذيه اي هر كودك، هرروز و هر ماه تغيير مي كند. اين ممكن است گيج كننده به نظر برسد اما با دنبال كردن راهنمايي هاي زير و بررسي مرتب آن ها با پزشك كودكتان، احتمالا آنچه را كودك نياز دارد بدست خواهد آورد.

راهنمايي هاي ما مختص كودكاني است كه 4 تا 6 ماه اول را منحصرا شير خشك مي خورند و بعد تا يك سالگي با تركيبي از شير خشك و غذاي جامد تغذيه مي شوند. در يك روز بيش از 1100 گرم شير خشك به كودك ندهيد و به محض اين كه كودك شروع به خوردن غذاي جامد كرد، احتمالا نياز است ميزان شير خشك كودك را كاهش دهيد. پزشك كودك شما خواهد گفت كه كودكتان كجاي نمودار رشد قرار گرفته و كمك مي كند مطمئن شويد كه او رشد يكنواختي دارد و ميزان مناسبي از شير خشك را دريافت مي كند.

توجه: چنانچه كودكتان تركيبي از شير خشك و شير مادر را مصرف مي كند، براي توصيه هاي بيشتر با پزشكش صحبت كنيد.

تعيين ميزان شير خشك بر اساس وزن

در 4 تا 6 ماه اول، هنگامي كه كودك هيچ غذاي جامدي نمي خورد، يك قاعده ساده اين است كه: در هر 24 ساعت به ازاي هر يك كيلو گرم وزن كودك، 150 سي سي شير خشك به او بدهيد. براي مثال اگر كودكتان 3 كيلو گرم وزن دارد در يك روز 450 سي سي و چنانچه 6 كيلو گرم است 900 سي سي به او شير بدهيد. اين اعداد قاعده سفت و سختي ندارند، آن ها يك ميانگين كلي براي نياز احتمالي كودكتان به شما مي دهند. تغذيه كودك بر اساس نيازهاي فردي اش متفاوت خواهد بود. به عبارت ديگر ممكن است بعضي روزها كمي بيشتر از آن بخواهد و روزهاي ديگر كمي كمتر.

تعيين ميزان شير خشك بر اساس نشانه هاي گرسنگي

يادگيري علامات گرسنگي كودك به شما كمك مي كند بدانيد كي و چقدر به كودك شير خشك بدهيد. اگر نوزاد شما گرسنه باشد بالاخره گريه مي كند ولي گريه كردن نوزاد ، آخرين نشانه گرسنگي است. پيش از آن نشانه هايي وجود دارد از قبيل:

گزيدن لب ها (مكيدن لب ها)
قرار دادن دستش در دهانش
چرخاندن سرش به سمت دست شما (وقتي گونه او را نوازش مي كنيد)
در طول جهش هاي رشد، كودكتان ممكن است گرسنه تر از معمول شود. اين عموما 10 تا 14 روز بعد از تولد، در 3 هفتگي، 6 هفتگي، 3 ماهگي و 6 ماهگي اتفاق مي افتد. همچنين اگر كودك بيمار باشد ممكن است كمتر گرسنه شود.
وقتي كودكتان شيرش را به سرعت تمام مي كند و براي شير بيشتر به اطراف نگاه مي كند، خواهيد فهميد كه شير بيشتري مي خواهد. اگر او پس از بطري اول هنوز گرسنه به نظر مي رسد فقط 30 تا 60 سي سي بيشتر شير درست كنيد وگرنه ممكن است آن را تمام نكند و مجبور شويد دور بريزيدش.

استفراغ كردن بعد از تغذيه مي تواند نشانه اين باشد كه كودكتان زياد خورده است (ريزش آب دهان طبيعي است اما استفراغ طبيعي نيست). درد معده (شكم) نيز بعد از تغذيه مي تواند نشانه اي از افراط در غذا دادن باشد. اگر كودكتان پاهايش را سيخ مي كند و يا شكمش سفت به نظر مي رسد ممكن است درد داشته باشد . به محض اينكه هر بار بچه شروع به گريه ميكند، به او شير ندهيد! به خصوص اگر تازه به او شير داده ايد. اين احتمال را در نظر بگيريد كه ممكن است گريه اش به اين دليل باشد كه جايش خيس است، سرد يا گرمش است، نياز به آروغ زدن دارد يا اين كه مي خواهد در كنار شما باشد.

تعيين ميزان شير خشك بر اساس سن

در هفته اول هروقت نوزادتان شير خواست به او بدهيد. اما پس از آن مهم است كه بيش از اندازه به او غذا ندهيد تا در يك وزن مناسب بماند. بيشتر كودكان در بازه هاي زماني كوتاه نياز به شير خوردن دارند. براي هفته اول از 45 تا 60 سي‌سي در هر نوبت شيردهي آغاز كنيد و تا 90 سي سي در هر سه چهار ساعت بالا ببريد.

همچنان كه كودكتان رشد مي كند و معده اش بزرگ تر مي شود، در هر روز تعداد بطري كمتر با ميزان شير بيشتري مصرف مي كند. در حدود يك ماهگي براي مثال هر 24 ساعت 5 يا 6 بطري حاوي 120 سي سي شير مي خورد و در شش ماهگي 4 يا 5 بطري حاوي 180 تا 240 سي سي در هر روز.

او احتمالا 4 تا 5 بطري در روز را تا اولين سال تولدش ادامه مي دهد تا زماني كه بتواند شير گاو را در بطري بخورد يا جرعه جرعه بنوشد، به همراه سه وعده غذاي جامد و دو ميان وعده مختصر در هر روز.

نشانه هاي اين كه كودك شما ميزان مناسبي از شير خشك را دريافت كرده:

افزايش وزن كودك بعد از دو هفته اول ادامه مي يابد و در طول سال اول مطابق نمودار رشد كودك پيش مي رود. (بيشتر كودكان تا 10 درصد از وزن تولدشان را از دست مي دهند و سپس در حدود 2 هفتگي شان دوباره آن وزن را بدست مي آورند.)
بعد از تغذيه، كودك آرام و خشنود به نظر مي رسد.
چنانچه از پوشك هاي با جذب بالا براي كودك استفاده مي كنيد، در روز 5 تا 6 بار جايش را خيس مي كند و اگر از پوشك هاي پارچه اي استفاده مي كنيد 6 تا 8 بار.
نگراني در مورد كم يا زياد خوردن شير توسط كودك

اگر نگران هستيد كه كودكتان خيلي زياد يا خيلي كم شير مي خورد با دكتر او صحبت كنيد. دكتر مي تواند با بررسي وزن و ميزان رشد كودكتان به شما بگويد كه آيا ميزان شير دريافتي براي سن كودك و سايزش مناسب است يا خير


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۳۰ مهر ۱۳۹۸ ] [ ۰۲:۲۵:۵۴ ] [ نگين حبيب زاده ] [ نظرات (0) ]

نوزاد يكماهه حركات و ادراكاتي دارد كه شما بعنوان مادر يا پدر مي توانيد با ديدن آنها، متوجه شويد كه فرزند شما نرمال است. اين حركات را در دسته بندي هاي مختلف بررسي مي كنيم:

 

وضع بدن و حركات كلي
نوزاد يكماهه اگر به پشت خوابانده شود سرش را يك طرف نگه مي‌دارد. بازوها و پاهايش را تند و سريع حركت مي‌دهد. هنگام خوابيدن دست ها را مي‌بندد و انگشت شستش را در دست جمع مي‌كنند اما گاهي دست ها را باز مي‌كند. انگشتان دست و پا را با حركات شديد دست و پا از هم دور مي‌‌كند.
وقتي گوشه دهانش را لمس كنيد، براي مكيدن انگشت به همان طرف ميچر‌خد. اگر دست هايش را بكشيم تا در حالت نشسته قرار بگيرد، سرش عقب مي‌رود مگر اينكه پرستار سرش را نگه دارد. اگر نوزاد را در حالت نشسته قرار بدهيم، يك لحظه سرش به حالت قائم قرار مي‌گيرد و بعد به سمت جلو مي افتد و كمرش كاملاً خم مي‌شود.
اگر نوزاد را از شكم آويزان كنيم، سرش را در سطح بدن نگه مي‌دارد و باسنش را صاف مي‌كند.
اگر نوزاد را روي شكم قرار بدهيم (دَمر)، بلافاصله سرش را به اطراف ميچرخاند؛ بازوها و پاهايش را خم مي‌كند، آرنجش دور از بدن نگه مي‌دارد و باسن‌اش را تقريباً بالا مي‌برد.
اگر نوزاد را روي سطحي سخت به حالت ايستاده نگه داريم با پاهايش روي زمين فشار مي‌آورد، بدنش را صاف مي‌كند و معمولاً واكنشي شبيه راه رفتن از خود نشان مي دهد. واكنش راه رفتن روي سطح را با تقليد راه رفتن روي پاشنهٔ پا نشان مي‌دهد.

حركات مناسب و ادراكي‌ـ‌بينايي
مردمك ها به نور واكنش نشان مي‌دهد. سر و چشم ها را به سمت منبع ساطع نور ميچرخاند. به درخشندگي ساطع از پنجره ها، چراغ روي ميز و ديوار روشن خيره مي‌شود. (اين مقاله احتمالا براي شما جالب خواهد بود : نوزاد چگونه مي بيند)
براي چند لحظه خطوط نور را در فاصلهٔ 30 سانتي متري چشمانش دنبال مي‌كند. وقتي نور به چشمانش بيندازيم، محكم آن ها را مي‌بندد.
نوزاد به اسباب بازي هاي آويزان و درخشاني كه در مسير ديدش در فاصله ۱۵ تا ۲۵ سانتي متري قرار دارد و به آرامي به صورتش دور يا نزديك مي‌شوند، خيره مي‌شود و بي حركت مي‌ماند. حدوداً از 3 هفتگي با چهرهٔ كاملاً هوشيار به چهرهٔ آشنايي كه به او غذا مي‌دهد يا صحبت مي‌كند نگاه مي‌كند. با چشم به حركات جزئي صورت و حركات افقي اشياء از يك سو به طرف مركز خيره مي‌شود و آن ها را دنبال مي‌كند كه با حركت سر به صورت ربع دايره يا بيشتر قبل از برگشتن سر به حالت اول همراه است.
از ۶ تا ۸ هفتگي براي محافظت از چشمانش در مقابل چيزهايي كه به او نزديك ميشود، پلك مي‌زند.


رفتار شنيداري نوزاد يكماهه
اگر نوزاد از صدايي ناگهاني بترسد، چشم هايش را جمع مي‌كند، پلك مي‌زند، ميلرزد و منقبض مي‌كند.دست و پاها را دراز مي‌كند، انگشتان دست و پا را از هم باز و ممكن است گريه كند.
وقتي زنگوله كوچكي را به آرامي تكان دهيم، براي مدتي كوتاه حركت نمي‌كند؛ ممكن است چشم ها و سرش را سمت منبع صدا بچرخاند اما هنوز نمي‌تواند محل صدا را تشخيص بدهد.
كلام،زبان و ارتباط نوزادان يكماهه
گريه را قطع مي‌كند و معمولاً به طرف صداي آرامش بخش كسي كه نزديك اوست و صداهاي طولاني مثل صداي جاروبرقي برمي‌گردد البته نه زماني كه جيغ مي‌كشد يا غذا مي‌خورد.
وقتي خوشحال است صداي تو گلويي و خفيفي را توليد مي‌كند.
نوزادان به محرك‌هاي اجتماعي علاقه‌مند هستند و چيزي پس از توليد در واكنش به صحبت هاي والدين و پرستاران‌شان‌ غان‌غان‌ مي‌كنند و زبان لب‌هايشان را حركت مي‌دهند كه در واقع اولين مرحله آمادگي براي صحبت كردن است.
زماني كه گرسنه هستند يا راحت نيستند به شدت گريه مي‌كنند.
در دوران بارداري، چه كنيم تا نوزاد كم شنوا نشود؟

نكته: نوزاداني كه مشكل شنوايي دارند هم گريه مي‌كنند و با اين روش غير ارادي چيزهايي را به زبان مي‌آورند اما زماني كه مشكل شنوايي آن‌ها جدي است از صداهاي ناگهاني نمي‌ترسند. ممكن است نوزاداني كه مشكلات بينايي شديدي دارند، چشمانشان را به سمت منبع توليد كننده صدا بچرخانند، بنابراين بايد واكنش بينايي و شنوايي هميشه جداگانه بررسي شوند.

رفتار اجتماعي و بازي
بيشتر مواقع زماني كه غذا نمي‌خورد و در آغوش بزرگترها نيست، مي‌خوابد. (تنظيم خواب كودك يكماهه)
هنوز حالت گنگ و نامشخصي دارد اما اما هر‌ روز بهتر مي‌شود و حدوداً در 5 يا 6 هفتگي مي‌تواند لبخند بزند و صداهايي را در واكنش اطرافش توليد كند.
نوزاد آگاهانه روابط متقابل اجتماعي با ديگران از طريق چشم ارتباط برقرار مي‌كند.
به طور طبيعي دست هايش را مي‌بندد اما اگر بازكند و انگشتي كف دستش را لمس كند، انگشت هايش را جمع مي‌كند.
زماني كه بغلش كنيم و با او حرف بزنيم، ديگر گريه نمي‌كند.سرش را مي‌چرخاند تا به چهره كسي كه با او صحبت مي‌كند، خيره بشود.
بايد سر نوزاد را زماني كه بغل مي‌شود يا لباس‌اش را مي‌پوشانيد و حمامش مي‌كنيد،با دستتان نگه داريد.


مراقبت از خويش و استقلال
نوزاد به تدريج با هوشيار شدن برنامه‌هاي روزانه‌اي مثل حمام كردن و لباس پوشيدن را مي‌پذيرد و نسبت به آن‌ها واكنش نشان مي‌دهد. براي يادگيري نكات بيشتر، مقالات بعدي ما را دنبال كنيد و در كانال تلگرام ما عضو شويد. ما تا شش سالگي همراه شما خواهيم بود.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۸ مهر ۱۳۹۸ ] [ ۰۷:۴۴:۲۰ ] [ نگين حبيب زاده ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی